Fagartikkel

5 AI-verktøy vi bruker i Cobrief

22. april 2024

Vår tilnærming

Cobrief er et AI-drevet anbudsverktøy designet for å redusere tiden du bruker på å besvare offentlige anbud. Selv om AI er sentralt i produktet vårt, er det viktig for oss å ha en praktisk tilnærming til teknologibruken. Produktet skal gi verdi selv uten bruk av AI, men AI tilfører det lille ekstra.

Vi har den samme tilnærmingen til mange av appene vi bruker i hverdagen. I listen nedenfor kan du lese om fem AI-verktøy som vi bruker, og som også har en praktisk tilnærming til bruk av AI.

Arc Browser

Arc er en nettleser utviklet av The Browser Company, lokalisert i Brooklyn, New York. Denne nettleseren har vunnet popularitet i teknologimiljøet for sitt minimalistiske design og innovative funksjoner, og presenterer seg som et friskt alternativ i et marked dominert av store aktører som Microsoft, Google, og Apple. Nettleseren har også en helt ny tilnærming til hva en nettleser skal være, hvor slagordet til Arc sier det meste - "A Browser That Browses for You".

Last ned Arc gratis her.

AI-funksjoner i Arc:

 1. Browse for Me - En AI-drevet søkefunksjon som søker og oppsummerer relevant info fra flere nettsteder basert på brukerens forespørsel og presenterer det for deg.
 2. 5-Second Previews - Gir rask forhåndsvisning av innholdet bak lenkene ved å holde musepekeren over dem, generert av AI.
 3. Ask on Page (innebygd ChatGPT) - Lar deg stille spørsmål på hver side, med raske svar fra AI.
 4. Tidy Tabs - Organiserer faner automatisk og gir ryddigere, kortere titler for enklere identifikasjon, generert av AI.

Notion

Notion er et alt-i-ett verktøy for dokumenter, wiki, prosjekter og kalender. Det kan være den eneste virkelige utfordreren til Google og Microsoft på dette feltet. Vi bruker Notion til alt fra sprintplanlegging og notater, til reiseregninger og produksjon av markedsinnhold. Vi begynte å bruke det lenge før AI ble en sentral del av produktet deres.

Notion er gratis for enkeltbrukere, og om du er medlem av et oppstartsmiljø som f.eks MESH i Oslo har de avtaler som gjør at du kan få fri bruk eller store rabatter det første året. Forbes har omtalt Notion som "Your AI everything app". Og det er nettopp med ekstremt god bruk av AI at Notion har gjort noe helt unikt.

Prøv Notion gratis her.

AI-funksjoner i Notion:

 1. AI-skriveassistent: Forbedrer og redigerer tekster du skriver.
 2. Innholdsproduksjon: Hjelper med å generere ideer og utkast til innhold.
 3. Sammendrag: Kan oppsummere lange tekster eller dokumenter raskt.
 4. Automatisering: Automatiserer repeterende oppgaver og organiserer informasjon.

Superhuman

Superhuman er en e-postklient designet for å gjøre håndtering av e-post lynraskt gjennom et minimalistisk grensesnitt. Programmet har en bratt læringskurve der de fleste funksjonene er tilgjengelig via tastatursnarveier. Men når du blir vant til det, kan du skrive og behandle e-poster veldig raskt. Superhuman integrerer AI-funksjoner for å forbedre produktiviteten, og er kompatibel med Google- og Microsoft-kontoer.

Last ned og prøv Superhuman gratis i 30 dager her.

AI-funksjoner i Superhuman:

 1. Tekstforbedring: Foreslår tekstforbedringer i e-poster.
 2. Oppsummering: Gir deg rask oppsummering av lange e-posttråder.
 3. Prioriterer innboks: Sorterer og prioriterer e-poster basert på innhold.
 4. Smart søk: Akselererer søket etter relevante e-poster.

Ekstra tips: Vi har også vurdert "Shortwave" som e-postklient, et yngre selskap startet av tidligere Google Firebase-ansatte. Shortwave har gått all-in på AI, og er verdt å sjekke ut.

Photomator

Photomator er en avansert bilderedigeringsapplikasjon utviklet spesifikt for Apple-enheter, inkludert Mac, iOS og iPadOS. Programmet tilbyr sømløs synkronisering med iCloud og kamerarullen, noe som gjør det til en sterk konkurrent til Lightroom, spesielt med sitt fokus på minimalisme og brukervennlighet.

Last ned og prøv Photomator gratis her.

AI-funksjoner i Photomator:

 1. AI-drevne "ML" Funksjoner: Bruker maskinlæring for å automatisk justere bilder, noe som gjør bilderedigering raskt og effektivt.
 2. Integrerte filtre: Kommer med et utvalg av innebygde filtre som forbedrer bilder med få klikk, der filtrene automatisk justeres etter de aktive ML-funksjonene
 3. Match Colors, Super Resolution, Denoise og Smart Deband: AI-funksjoner som hjelper deg med å matche fargeprofilen til andre bilder, øke bildeoppløsningen, og automatisk fjerne støy i bildene.

GitHub Copilot

GitHub Copilot, utviklet av GitHub i samarbeid med OpenAI, er en AI-drevet assistent designet for å forbedre programmeringsproduktiviteten. Ved å foreslå komplette linjer eller blokker av kode basert på den konteksten den er gitt, hjelper Copilot utviklere med å skrive mer nøyaktig og effektivt kode raskere.

Sjekk ut GitHub Copilot her.

AI-funksjoner i GitHub Copilot:

 1. Kodeforslag for flere språk: Gir forslag for Python, JavaScript, TypeScript, Ruby, og flere.
 2. Hele funksjonsforslag: Genererer komplette funksjoner basert på en gitt beskrivelse.
 3. Dynamisk tilpasning: Justerer forslag basert på observerte kodningsvaner og preferanser.
 4. Testgenerering: Produserer testkode for å bekrefte funksjoners effektivitet.

Få en demo

Vi viser deg gjerne hvordan Cobrief fungerer!
Takk! Vi tar kontakt med deg snart.
Ops! Noe gikk galt ved innsending av skjemaet.

Ved å oppgi e-posten din aksepterer du å motta oppdateringer om produktet.

Flere innlegg